Site coolinaria.ro

Reteta veche: Smaren bucovinean


Reteta veche pentru Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19.
Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti!.

Reteta veche: Smaren bucovinean

Ingrediente:
  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 180 ml ulei
  • sare
  • 6 oua
  • 100 gr zahar
  • 700 ml lapte
  • 225 ml sirop de zmeura
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena.
Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.


Pofta buna!