Site coolinaria.ro

Mini-tarte cu afine


Un desert de vara absolut delicios si care fura ochii oricui, indiferent daca se serveste la o masa usor festiva sau in completarea unei mese la iarba verde.

Mini-tarte cu afine

Ingrediente:
  • Pentru 9 tarte:
  • 230 gr aluat de patiserie, decongelat
  • 1 ou, batut
  • 170 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 45 ml miere, impartita
  • 45 ml zeama de lamaie, impartita
  • coaja rasa de la 1 lamaie mare
  • 100 gr afine
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Desfaceti aluatul de patiserie si rulati-l cu sucitorul de 2-3 ori pentru a-l subtia putin.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Cu o forma rotunda de 5-6 cm diametru pentru decupat sau cu gura unui borcanel, decupati cu grija discuri de aluat si puneti-le pe hartia de copt.

Cu o forma mai mica, decupati un cerc concentric in discul de aluat, lasand o margine lata de 5-6 mm.
Mini-tartele nu se scobesc, pentru ca aceste "capacele" raman la locul lor si se coc impreuna cu tartele din care au fost decupate.
Ungeti marginea tartelor cu oul batut si presarati putin zahar pudra. Se poate folosi si zahar granulat.
Coaceti pe gratarul din mijloc al cuptorului pana devin aurii si pufoase, aprox. 14 minute.

Intre timp, mixati crema de branza cu coaja de lamaie, 30 ml zeama de lamaie si 30 ml miere pana devine o compozitie omogena si usor pufoasa.
Dati la rece.
Scoateti mini-tartele din cuptor, rearanjati capacele de aluat si apasati usor in mijloc sa se aplatizeze.
Lasati-le sa se raceasca 5 minute.

Puneti cate o lingura de crema in mijlocul fiecarei tarte, iar afinele puneti-le intr-un bol.
Incalziti la microunde mierea ramasa (15 ml) timp de 15 secunde, sa devina lichida si turnati-o peste afine impreuna cu zeama de lamaie ramasa (15 ml).
Amestecati sa se acopere bine si apoi puneti cate o lingura de afine peste crema de pe fiecare tarta.
Serviti la temperatura camerei.

Foto: Flickr


Pofta buna!