Vanilia din aceasta reteta taie din aciditatea lamaii, iar menta si rozmarinul o transforma intr-o limonada speciala.
Turnati apa intr-o oala si aduceti-o la fierbere la foc mare.
Pana incepe sa fiarba apa, taiati lamaile in doua si stoarceti-le bine.
Puneti zeama de lamaie si jumatatile de lamaie stoarse intr-un vas rezistent la caldura, dintr-un material nereactiv (preferabil sticla groasa sau inox de calitate).
Adaugati zaharul, 2 fire de menta, rozmarinul, semintele de vanilie si jumatatea de teaca.
Turnati apa fierbinte peste acest amestec.
Amestecati cu grija si lasati 20 de minute sa se infuzeze.
Amestecati bine inca o data si strecurati.
Turnati limonada rezultata in borcane etanse si pastrati la rece pana serviti (dintr-un ulcior de sticla, de exemplu).
Serviti cu gheata, in pahare inalte, decorand cu cate un fir de menta proaspata.
Foto: Flickr
Pofta buna!