Site coolinaria.ro

Vinete cu sos de iaurt picant


Cu doar doua ingrediente principale (vinete si iaurt) si o varietate de condimente, incropiti o masa delicioasa.

Vinete cu sos de iaurt picant

Ingrediente:
  • 1 vanata mare, feliata de 1 cm grosime
  • 1/4 lingurita curcuma (turmeric)
  • 1 lingurita pudra chili
  • 1 1/2 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 240 ml iaurt simplu
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • un varf de lingurita pudra chili
  • un varf de lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • ulei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Amestecati intr-un castronel toate condimentele pentru vinete.
Tapetati o tava de cuptor cu folie de aluminiu.
Puneti feliile de vanata in tava si pulverizati ulei pe deasupra.
Presarati mix de condimente pe fiecare felie de vanata.
Intoarceti feliile si pulverizati-le si pe aceasta parte cu ulei, dupa care presarati condimentele.
Coaceti pana se rumenesc - aprox 15-20 minute.
Intre timp, in alt castronel, amestecati iaurtul cu celelalte condimente pentru sos.
Turnati sosul obtinut peste vinete si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!