Gustul de pere nu este puternic, aroma fiind data mai mult de mixul de vanilie, condimente, zahar brun si migdale.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intr-un castronel, preparati toppingul Streusel:
Amestecati faina cu scortisoara.
Cu 2 cutite, taiati untul bucatele in faina, pana obtineti mici cocoloase.
Amestecati migdalele macinate si lasati deoparte.
Intr-un castron mai mare, amestecati cele 2 tipuri de faina pentru briose, bicarbonat de sodiu, sare, migdale, scortisoara, ghimbir si cardamom. Lasati deoparte.
Cu un mixer electric, bateti cele 2 tipuri de zahar cu untul, pana devine o compozitie cremoasa si omogena, cam 3 minute.
Taiati pastaia de vanilie in doua si folositi doar jumatate: crestati-o cu un cutit si razuiti semintele.
Adaugati ouale batute, vanilia si esenta de migdale in amestecul de unt, mixand sa se combine.
Adaugati jumatate din mixul de faina si amestecati, dupa care adaugati jumatate din cantitatea de pere rase si repetati, ca sa terminati ingredientele.
Puneti hartiute intr-o tava pentru briose (sau folositi forme de silicon).
Impartiti aluatul in mod egal, pana la 3/4 din inaltimea formei.
Presarati pe fiecare briosa cate putin din toppingul Streusel preparat la inceput.
Coaceti pe gratarul din mijloc al cuptorului pana se rumenesc usor briosele si mijlocul devine elastic (daca le apasati, isi recapata forma) - aprox. 20-30 minute.
Lasati sa se raceasca pe un gratar 5 minute, dupa care le scoateti din forme si le mai lasati inca 15 minute sa se raceasca.
Foto: Flickr
Pofta buna!