Supa de naut cu spanac si rosii
O supa hranitoare, fara carne, inspirata din bucataria spaniola.
Ingrediente:
- 30 ml ulei de masline
1 ceapa mare, feliata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1-2 lingurite paprika afumata
- 800 gr naut din conserva, scurs si clatit (2 conserve a 400 gr)
- 400 gr rosii din conserva (tocate)
- un praf de zahar
- 1,2 L supa de legume
- 200 gr frunze spanac
- Pentru servit:
- 2 oua fierte tari
- 4 fire ceapa verde, tocate
- o mana de patrunjel, tocat mare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o cratita mare si caliti la foc mic ceapa si usturoiul 5 minute.
Adaugati paprika si mai lasati pe foc 2 minute, apoi adaugati nautul, rosiile si zaharul si gatiti inca 2 minute.
Adaugati supa de legume, aduceti la fierbere si fierbeti inabusit 2 minute.
Opariti spanacul la microunde 30 de secunde, stoarceti excesul de apa si adaugati-l in oala.
Gatiti 2 minute.
Separati galbenusurile fierte de albusuri si pisati-le fin.
Serviti supa presarata cu ou, ceapa verde si patrunjel tocat.
Foto: Flickr
Pofta buna!