Site coolinaria.ro

Somon cu sirop de artar


Desi reteta originala este pentru somon, se poate prepara in acelasi mod si pastravul.
Indicatiile date sunt atat pentru cuptorul traditional, cat si pentru cel cu convectie.

Somon cu sirop de artar

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 900 gr file de somon, fara piele
  • 60 ml sirop de artar
  • 20 ml sos de soia
  • 4 lingurite mustar cu boabe
Mod de preparare:
Intr-un castronel, amestecati siropul de artar cu mustarul si sosul de soia.
Asezati fileurile de somon intr-o tava de copt tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.
Cu o lingura, turnati glazura uniform peste fileuri.

Pentru cuptoare cu convectie:
Coaceti in mijlocul cuptorului la 200 grade Celsius, timp de 8-10 minute.

Pentru cuptoare traditionale:
Puneti tava pe gratarul din mijloc si coaceti 12 minute la 220 grade Celsius.

Transferati pestele pe un platou de servit incalzit in prealabil.

Foto: Flickr


Pofta buna!