Site coolinaria.ro

Filet mignon cu sos Bearnaise


Serviti aceasta suculenta si frageda friptura de vita cu sos Bearnaise clasic si garnitura de cartofi piure sau legumele preferate.

Filet mignon cu sos Bearnaise

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii: 1,5 kg muschi de vita
  • ulei de masline extravirgin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • Pentru sosul Bearnaise:
  • 10 gr frunze de tarhon tocate
  • 2 cepe frantuzesti (hasme) tocate marunt
  • 60 ml otet din vin alb
  • 60 ml vin alb sec
  • 3 galbenusuri
  • 115 gr unt topit
  • sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Ungeti muschiul de vita cu ulei de masline.
Asezonati-l peste tot cu sare si piper negru din belsug.
Asigurati-va ca ajunge la temperatura camerei inainte de a-l gati.
Frigeti muschiul de vita intr-o tava incinsa la foc mediu spre tare, dupa care bagati tava in cuptor si coaceti 15-17 minute, in functie de cat de gros este muschiul.
Verificati temperatura interioara a carnii si asigurati-va ca a ajuns la 55 grade. Daca o vreti mai bine facuta, mai lasati-o inca 3 minute in cuptor.
Scoateti friptura din cuptor si acoperiti-o cu folie de aluminiu.
Lasati-o asa 10 minute inainte de a o felia.

Intre timp, preparati sosul Bearnaise dupa aceste indicatii.


Pofta buna!