Filet mignon cu sos Bearnaise
Serviti aceasta suculenta si frageda friptura de vita cu sos Bearnaise clasic si garnitura de cartofi piure sau legumele preferate.
Ingrediente:
- Pentru 4 portii:
1,5 kg muschi de vita
- ulei de masline extravirgin
- sare si piper negru proaspat macinat
- Pentru sosul Bearnaise:
- 10 gr frunze de tarhon tocate
- 2 cepe frantuzesti (hasme) tocate marunt
- 60 ml otet din vin alb
- 60 ml vin alb sec
- 3 galbenusuri
- 115 gr unt topit
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Ungeti muschiul de vita cu ulei de masline.
Asezonati-l peste tot cu sare si piper negru din belsug.
Asigurati-va ca ajunge la temperatura camerei inainte de a-l gati.
Frigeti muschiul de vita intr-o tava incinsa la foc mediu spre tare, dupa care bagati tava in cuptor si coaceti 15-17 minute, in functie de cat de gros este muschiul.
Verificati temperatura interioara a carnii si asigurati-va ca a ajuns la 55 grade. Daca o vreti mai bine facuta, mai lasati-o inca 3 minute in cuptor.
Scoateti friptura din cuptor si acoperiti-o cu folie de aluminiu.
Lasati-o asa 10 minute inainte de a o felia.
Intre timp,
preparati sosul Bearnaise dupa aceste indicatii.
Pofta buna!