Se prepara o negresa cu multa ciocolata si nuci pecan tocate, mai subtire decat ati gati-o de obicei, si se amesteca cu inghetata de vanilie (cumparata sau preparata in casa). Serviti cu siropul preferat.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o tava de copt patrata de 23 x 23 cm.
Topiti la baie de aburi ciocolata cu untul, amestecand des cu o lingura de lemn.
Luati de pe foc si adaugati zaharul si esenta de vanilie, amestecand tot cu lingura de lemn.
Lasati sa se raceasca cateva minute.
Adaugati in amestecul de ciocolata oul batut.
Cerneti deasupra faina si cacao, apoi amestecati bine.
Adaugati nucile si amestecati.
Transferati aluatul in tava, netezind sa fie in strat uniform.
Coaceti negresa 12-15 minute si lasati-o sa se raceasca in tava inainte de a o felia.
Intre timp, scoateti inghetata din frigider cat sa se inmoaie, dar nu sa inceapa chiar sa se topeasca.
Transferati inghetata intr-un castron mare.
Maruntiti negresa si amestecati-o cu inghetata.
Transferati desertul intr-o cutie etansa pentru congelator si serviti dupa ce ingheata la loc.
Pofta buna!