Site coolinaria.ro

Dressing de tofu cu cocos si lamaie


Fie ca doriti sa serviti un preparat vegetarian rece (salata de legume sau sandvis vegetarian) sau optati pentru o salata cu piept de pui la gratar, acest sos este completarea ideala!

Dressing de tofu cu cocos si lamaie

Ingrediente:
  • 340 gr tofu moale
  • 360 ml lapte de cocos, la temperatura camerei
  • 35 ml zeama de lamaie
  • 20 ml zeama de lime (lamaie verde)
  • 5 ml esenta de cocos
  • 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-un blender sau robot de bucatarie, puneti tofu si laptele de cocos si procesati pana devine o compozitie cremoasa si omogena.
Daca vreti sa ajustati consistenta dressing-ului, adaugati laptele de cocos treptat, cate 120 ml odata. Cu cat adaugati mai mult lapte, cu atat va fi mai lichid dressing-ul.

Adaugati zeama de lamaie, zeama de lime, esenta de cocos si patrunjelul si procesati pana se omogenizeaza bine, incorporand din cand in cand ce se prinde de peretii vasului.
Stropiti cu acest dressing o salata de pui cu verdeturi sau un sandvis.
Pastrati sosul ramas la frigider, intr-un recipient etans. Rezista cateva zile.

Foto: Flickr


Pofta buna!