Pui picant cu lime
Aroma mexicana a acestui preparat la gratar merge foarte bine cu o garnitura de orez cu legume, dovleac copt si o salata generoasa.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de pui, bucati cu os
- 6 lime, taiate in 2
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura boia afumata
- 1 lingura pudra de usturoi
- 1 lingura piper negru macinat
- 1 lingurita ienibahar (sau mix de cuisoare, scortisoare si nucsoara)
- 1/2 lingurita sare de mare
Mod de preparare:
Puneti bucatile de pui intr-un castron mare.
Intr-un bol mai mic, amestecati zaharul brun cu pudra de usturoi, boia, piper, sare si ienibahar.
Puneti acest amestec de condimente peste pui si amestecati bine.
Gatiti pe gratarul incind, la foc mediu, bucatile de pui si jumatatile de lime (cu miezul in jos) timp de 15-20 de minute pe fiecare parte.
Puiul este gata cand termometrul arata 74 de grade Celsius in interior.
Serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!