Site coolinaria.ro

Sos de ciuperci pentru paste


Folositi acest sos pentru a da o savoare deosebita pastelor. Optional, puteti rade deasupra putin parmezan si macinati cativa fulgi de ardei iute (chili).

Sos de ciuperci pentru paste

Ingrediente:
  • 60 gr unt
  • 450 gr ciuperci portobello, tocate
  • 350 ml vin rosu dulce
  • 475 ml smantana
  • 3-4 gr busuioc proaspat, tocat
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati ciupercile si lasati pe foc pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.
Adaugati vinul si lasati sa fiarba inabusit pana scade la jumatate.
Adaugati smantana si lasati din nou sa fiarba inabusit pana se ingroasa sosul.
Chiar inainte de a servi, adaugati busuiocul tocat si amestecati.

Foto: Flickr


Pofta buna!