Site coolinaria.ro

Pastitada de vita


Reteta traditionala greceasca de paste cu carne, specifica insulei Corfu.
Cantitatile date sunt pentru 6-8 persoane, iar carnea de vita poate fi inlocuita cu carne de pui, vitel sau chiar homar.

Pastitada de vita

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 800 gr muschi de vita
  • 12 cepe de apa, curatate si tocate
  • 250 ml vin rosu
  • 250 gr morcov baby
  • 2 lingurite ienibahar
  • un praf de scortisoara
  • 2 conserve (400 gr) rosii, tocate
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius.
Intr-o tigaie mare (pe care apoi o veti putea pune si in cuptor), incingeti uleiul de masline si rumeniti carnea 5 minute, dupa care o scoateti si o lasati deoparte.
Faceti asta in reprize, cu cantitati mici, ca sa nu va treziti cu carne fiarta.
Adaugati cepele in tigaie si sotati 4 minute sa prinda culoare.

Puneti carnea la loc in tigaie si declasati cu vinul rosu, ajutandu-va de o spatula de lemn.
Adaugati ingredientele ramase si amestecati bine.
Acoperiti cu folie de aluminiu si puneti si capac la tigaie.
Dati la cuptor si gatiti la foc mic 3 ore si 30 de minute.
Serviti fierbinte cu paste sau taitei si legume verzi: broccoli, pastai...

Foto: Cookipedia


Pofta buna!