Prajitura cu mere si curmale
Folositi o tava joasa pentru copt, iar dupa ce este gata prajitura, taiati-o in patrate si serviti-o calduta, cu putina smantana deasupra.
Ingrediente:
- 450 gr mere
- 50 gr miez de nuca
- 100 gr curmale, fara samburi
- 100 gr faina integrala
- 100 gr zahar brun
- 15 ml miere
- 25 gr unt, topit
- 1 ou mare
- un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (pentru cuptoare cu ventilatie: 180 grade si reduceti timpul de gatit cu 10 minute per ora).
Curatati merele si taiati-le cubulete.
Tocati curmalele si macinati miezul de nuca.
Adaugati toate ingredientele intr-un bol de mixer si amestecati pana se combina bine.
Intindeti amestecul intr-o tava de copt patrata de 20 cm.
Coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!