Site coolinaria.ro

Tarta cu spanac si porumb


Daca reteta pentru aluatul de tarta vi se pare prea complicata sau ca ia prea mult timp, puteti apela cu incredere si la aluat congelat cumparat.

Tarta cu spanac si porumb

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 160 gr unt
  • 70 ml apa rece ca gheata
  • Pentru umplutura:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 200 gr boabe de porumb din conserva, scurs
  • 115 gr spanac, spalat si tocat
  • 120 ml smantana
  • 3 oua, batute
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (chili)
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Pentru aluatul de tarta:
Puneti faina intr-un bol pentru mixer si adaugati untul taiat cubulete.
Mixati pana obtineti consistenta de firimituri mari, cu bucati de unt inca neincorporate total.
Adaugati cate o lingura de apa rece odata pana ce aluatul se incheaga, fara a fi prea uscat.
Transferati aluatul intr-o punga si sigilati-o, dupa care puneti punga o ora in frigider, sau mai putin in congelator.
Ungeti cu unt o tava de copt rotunda de 23 cm si puneti-o si pe aceasta in congelator.
Dupa ce se raceste bine, rulati aluatul intre 2 folii alimentare, dupa care il puneti in forma de tarta, presand bine.
Dati la rece inca 30 de minute sau pana se intareste aluatul.
Intepati din loc in loc cu furculita.
Cat timp aluatul se raceste in congelator, preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Coaceti aluatul in orb timp de 15 minute sau pana devine usor auriu. Daca se umfla, totusi, aluatul, presati-l la loc cu dosul unei linguri.
Apoi, ungeti cu putin ou batut si dati din nou la cuptor inca 2-3 minute.
Scoateti din cuptor si lasati deoparte sa se raceasca inainte de a adauga umplutura.

Pentru umplutura:
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si sotati ceapa pana devine transparenta.
Adaugati usturoiul si lasati 1 minut pe foc, pana incepe sa-si raspandeasca aroma.
Adaugati boabele de porumb bine scurse si spanacul si gatiti 3-4 minute, dupa care lasati deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol, bateti ouale si incorporati in ele smantana.
Asezonati cu sare si piper si adaugati fulgii de ardei iute.
Adaugati amestecul racit de porumb si spanac si mai completati cu sare si piper daca e nevoie.
Turnati umplutura obtinuta in baza de tarta si coaceti 15-17 minute la 175 de grade Celsius, pana ce se incheaga bine umplutura si se intareste.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a felia si servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!