Un desert usor si delicios, potrivit pentru finalul mesei de pranz, dar si de servit invitatilor la o masa festiva.
Pentru aluatul de tarta:
Puneti faina, sarea si zaharul intr-un castron mare.
Adaugati bucatile de unt si "piscati" cu degetele pentru a crea o textura de firimituri mari.
Faceti o gropita in mijloc, in care turnati apa rece si esenta de vanilie.
Mixati rapid pentru a forma aluatul. Nu amestecati excesiv!
Presati aluatul cu palma, formand un disc, pe care apoi il inveliti in folie alimentara si-l dati la rece 15 minute.
Rulati aluatul, tapetati cu el forma de tarta si dati la rece inca 15 minute.
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si
coaceti aluatul in orb pana se rumeneste usor, aprox. 15 minute.
Pentru crema de lamaie:
Incalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Bateti ouale cu galbenusurile si zaharul intr-un castron.
Adaugati zeama de lamaie.
Adaugati smantana si bateti cu telul.
Strecurati in crusta de tarta.
Neteziti cu o spatula de silicon sa nu mai fie spuma la suprafata si spargeti eventualele bule.
Coaceti pana se asaza, aprox 30 minute.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!