Preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius.
Intr-o craticioara solida, la foc mediu, incalziti laptele, smantana si zaharul, pana ies aburi.
Intr-un castron, bateti siropul de artar cu ouale, pana se formeaza spuma.
Incorporati mixul de lapte cu smantana, treptat, in fir subtire, batand in continuare cu telul.
Adaugati esenta de vanilie si bateti sa se omogenizeze crema.
Strecurati crema printr-o sita fina in 6 vase ceramice mici pentru cuptor (ramekin).
Puneti vasele intr-o tava mare si umpleti tava cu apa fierbinte, pan ala 3/4 din inaltimea vaselor.
Coaceti 40 de minute sau pana se intareste la suprafata, dar mijlocul e inca usor gelatinos.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Dati la rece minim 2 ore, dar nu lasati mai mult de 2 zile.
Inainte de a servi crema de zahar ars, tamponati usor suprafata deserturilor cu servete de hartie, pentru a elimina umezeala.
Presarati un strat fin si uniform de zahar brun si caramelizati cu o lampa speciala sau
fier pentru caramelizat, pana se formeaza o crusta crocanta de zahar.
Foto: Flickr
Pofta buna!