Site coolinaria.ro

Supa de cartofi cu broccoli si branza


Supa de cartofi si supa de broccoli cu branza se imbina perfect intr-o reteta noua si satioasa.

Supa de cartofi cu broccoli si branza

Ingrediente:
  • 1 L supa de pui
  • 120 gr morcovi, tocati cubulete
  • 120 gr tulpini de telina, tocate cubulete
  • 75 gr ceapa tocata fin
  • 700 gr cartofi, curatati staiati cuburi
  • 500 gr broccoli, buchetele tocate
  • 6 felii bacon, tocate
  • 45 gr unt
  • 40 gr faina
  • 750 ml lapte
  • 450 gr branza cheddar rasa
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 lingurita mustar pudra
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, puneti supa de pui, morcovii, telina, ceapa si cartofii.
Aduceti la fierbere la foc mediu spre tare.
Acoperiti, micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit 10 minute sau pana incep sa se inmoaie legumele.
Adaugati broccoli, acoperiti si mai lasati sa fiarba inabusit inca 10 minute.
Intre timp, prajiti baconul intr-o tigaie la foc mediu pana devine corcant.
Scoateti din tigaie si lasati deoparte.

Scurgeti grasimea lasata de bacon si topiti in aceeasi tigaie untul.
Dupa ce se topeste, adaugati faina si amestecati in continuu cu telul, pe foc, timp de 1-2 minute sau pana se rumeneste.
Adaugati laptele, cate 250 ml odata, si continuati sa amestecati.
Gatiti 5-7 minute sau pana ce amestecul incepe sa bolboroseasca si se ingroasa usor.
Adaugati branza rasa, cate 100 de grame odata, amestecand pana ce se topeste complet inainte de a adauga urmatoarea 100 de grame.
Dupa ce se topeste toata, adaugati sare, piper si pudra de mustar.

Amestecati incet acest mix de branza in oala de supa, cu telul.
Dupa ce se uniformizeaza, adaugati baconul prajit si asezonati dupa gust.
Daca vreti o supa mai subtire, pur si simplu adaugati mai multe lapte sau supa de pui.

Foto: Flickr


Pofta buna!