Site coolinaria.ro

Tarta vegetariana cu pere


Desertul de astazi este o combinatie intre clasica tarta Tatin si un aluat de chec vegetarian.

Tarta vegetariana cu pere

Ingrediente:
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere tari
  • 100 gr zahar fin
  • Pentru aluat:
  • 90 ml ulei de masline
  • 225 gr faina care creste singura (sau faina + praf de copt)
  • 175 gr zahar fin
  • 225 ml apa
  • 5 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Feliati perele subtire.
Puneti zaharul intr-o tigaie pentru prajit si puneti-o pe foc tare pana se caramelizeaza (devine brun-auriu).
Adaugati feliile de para si intoarceti-le in tigaie sa se acopere cat de cat uniform cu zahar.
Lasati pe foc tare pana devin aurii.

Separat, preparati aluatul.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Cerneti faina cu praful de copt intr-un castron.
Adaugati zaharul si apoi uleiul de masline, apa si esenta de vanilie.
Mixati pana obtineti un aluat omogen si fin.

Puneti perele caramelizate intr-o tava pentru tarta si acoperiti cu aluatul preparat.
Coaceti 25-30 de minute, lasati sa se raceasca si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!