Site coolinaria.ro

Prajitura cu struguri


Aceasta prajitura nu necesita vreun fel de glazura, iar daca o preferati mai moale si mai aromata, puteti adauga vin alb dulce in aluat.

Prajitura cu struguri

Ingrediente:
  • 140 gr tofu moale, pasat
  • 125 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • 80 ml smantana (18% grasime)
  • 1/2 lingurita esenta de portocale
  • 1/4 lingurita esenta de migdale
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 150 gr faina
  • 55 gr migdale macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 280 gr boabe de struguri mici, pentru vin, spalate si fara codite
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti o forma rotunda de prajitura (cu fund detasabil) cu diametrul de 23 cm.
Puneti in robotul de bucatarie tofu, zaharul, untul, uleiul, smantana si esentele aromate si mixati bine.
Adaugati faina, migdalele macinate, praful de copt, sarea si coaja de lamaie, amestecati si lasati deoparte 5 minute.

Incorporati boabele de strugure in aluatul obtinut si, eventual, pastrati cateva boabe pentru topping.
Turnati in forma si coaceti 55 de minute.
Lasati 10 minute sa se raceasca, dupa care desfaceti balamaua formei si indepartati peretii, lasand prajitura sa se raceasca complet pe fundul formei.

Foto: Flickr


Pofta buna!