Migdalele pot fi inlocuite cu miez de nuca si completate cu seminte de floarea-soarelui, dupa gust.
De asemenea, puteti inlocui para cu mar ras si chiar banana zdrobita. Oricare din aceste ingrediente ajuta la legarea compozitiei.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Tapetati o tava patrata de 20 cm cu hartie de copt.
Intr-o craticioara, topiti untul impreuna cu zaharul, mierea, vanilia si coaja de lamaie (daca folositi), pana se dizolva zaharul.
Amestecati fulgii de ovaz cu mixul de condimente, sarea si migdalele/nucile si incorporati para rasa.
Adaugati amestecul de unt topit in cel de fulgi de ovaz, amestecand pana se omogenizeaza: devine o compozitie groasa si lipicioasa.
Presati amestecul in tava de copt si puneti tava in mijlocul cuptorului.
Coaceti 30 de minute sau pana ce desertul se rumeneste si devine crocant pe margini.
Lasati sa se raceasca de tot inainte de a le taia in mici portii patrate.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!