Site coolinaria.ro

Somon cu sos de castraveti


Va recomandam sa serviti acest preparat cu sparanghel, dar, la fel de bine, puteti sa apelati la garnitura preferata.

Somon cu sos de castraveti

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • 250 gr somon
  • 15 ml ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1 castravete mediu, curatat si taiat cubulete
  • 1 ceapa frantuzeasca (hasma), tocata marunt
  • 1 ardei iute, fara seminte, tocat fin
  • 2 linguri frunze de menta, tocate
  • 60 ml zeama de lime, proaspat stoarsa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 260 grade Celsius.
Taiati bucata de somon in doua, fara a indeparta pielea, si tamponati usor cu prosoape de hartie.
Pneti pestele cu pielea in jos intr-o tava de copt metalica.
Frecati fileurile cu ulei de masline si presarati sare.
Reduceti temperatura cuptorului la 135 grade Celsius, dupa care puneti tava cu somon pe gratarul cel mai de jos.
Coaceti 10-12 minute, astfel incat, in partea ce mai groasa a fileului, mijlocul sa ramana usor translucid cand il taiati.

Pentru sos, amestecati toate celelalte ingrediente intr-un castron mediu.
Scoateti somonul din cuptor, transferati pe farfurii si serviti cu sos deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!