Site coolinaria.ro

Topchit (Moldova)


Reteta veche de Topchit era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19.
Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".

Topchit (Moldova)

Ingrediente:
  • 4-5 oua de casa
  • 200 gr cas
  • 200 gr urda
  • 2 linguri unt
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare
  • mamaliguta
Mod de preparare:
Ouale intregi se bat bine cu sare.
Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute.
Intre timp, se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. 
Se pun si fire de ceapa tocate si calite usor.

Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor, sfaramand cu furculita cuburile de branza.
Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie.
Se poate servi cu mamaliguta si carnaciori prajiti.


Pofta buna!