Site coolinaria.ro

Crumble de gutui si lamaie


Puteti inlocui gutuile cu pere in acest delicios desert de toamna.
Ingredientele date sunt pentru 4 portii.

Crumble de gutui si lamaie

Ingrediente:
  • 2 lamai
  • 1,75 kg gutui
  • 40 gr unt
  • 100 gr zahar
  • Pentru topping crumble:
  • 75 gr faina
  • 70 gr unt rece, maruntit
  • 40 gr miez de paine proaspat, rupt in bucatele (firimituri mari)
  • 40 gr zahar brun
  • 40 gr migdale macinate
  • 30 ml apa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Umpleti un castron cu apa rece si adaugati zeama de la o lamaie.
Curatati si feliati subtire gutuia (fara cotor) si puneti imediat fiecare felie taiata in apa cu lamaie, ca sa nu se oxideze.
Incingeti untul intr-o tigaie mare la foc mediu.
Adaugati zaharul si zeama de la cealalta lamaie si puneti in tigaie feliile de gutuie, amestecand usor.
Lasati pe foc 25-30 de minute, cu flacara destul de tare, pana se inmoaie fructele si devin aurii si suculente, dupa care le puneti intr-o tava de copt.

Pentru crusta, puneti faina intr-un castron, adaugati untul si framantati usor cu varfurile degetelor pana obtineti un aspect de firimituri mari.
Adaugati miezul de paine proaspat, zaharul si migdalele macinate si amestecati.
Picurati deasupra apa si amestecati usor cu varfurile degetelor.
Turnati acest amestec in tava peste feliile de gutuie si coaceti 25-30 de minute, pana se rumeneste crusta

Foto: Flickr


Pofta buna!