Site coolinaria.ro

Naut cu branza si menta


Diversificati-va meniul cu aceasta reteta inedita de naut cu usturoi, branza feta si menta proaspata. Aveti nevoie de numai 25 de minute!

Naut cu branza si menta

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii de garnitura:
  • o conserva naut (425 gr), clatit si scurs
  • 15 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti fin
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute (chili)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 80 gr branza feta, maruntita
  • 15 gr menta proaspata, tocata
  • sferturi de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati uleiul de masline cu usturoiul, fulgii de ardei iute, sarea si piperul.
Puneti nautul intr-o tava de cuptor si amestecati cu mixul de ulei pana ce tot nautul se acopera uniform.
Asezonati cu sare si piper.
Puneti nautul in cuptor si coaceti 15-20 de minute, pana se rumeneste usor si abia incepe sa devina crocant.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin.
Transferati-l intr-un castron pentru servit si adaugati branza feta si menta.
Amestecati si mai adaugati sare si piper, dupa gust.
Serviti cu sferturi de lamaie.

Foto: Flickr


Pofta buna!