Site coolinaria.ro

Struguri insiropati


Cantitatile sunt pentru 2 portii de desert, iar siropul aromat in care se tin strugurii poate fi folosit apoi pentru insiroparea unui blat.

Struguri insiropati

Ingrediente:
  • 450 gr struguri rosii (Red Globe)
  • 500 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 anason stelat
  • 1 baton scortisoara de 5 cm
  • cuisoare (1 buc.)
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, aduceti apa cu zaharul la fierbere si amestecati pana se dizolva complet zaharul.
Adaugati condimentele in vas si acoperiti. Lasati sa fiarba inabusit 1-2 minute.
Stingeti flacara si lasati siropul condimentat sa se odihneasca in craticioara, cu capacul pus.
Cat se raceste siropul, spalati strugurii si taiati in 2 pe lungime fiecare boaba.
Cand siropul ajunge la o temperatura suportabila pentru piele, adaugati strugurii in vas.
Lasati sa se "infuzeze" o ora daca doriti o aroma subtila, sau peste noapte, pentru o aroma condimentata mai pronuntata.

Foto: Flickr


Pofta buna!