Ideal pentru cina: pui intreg la cuptor, cu garnitura de cartofi, mazare si ceapa, servit cu sos de patrunjel, lamaie si parmezan.
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Asezonati puiul cu sare si piper (pe dinafara si pe dinauntru).
Incingeti untul intr-o tava adanca cu capac, pana sfaraie, apoi rumeniti puiul timp de 10 minute, pe toate partile.
Scoateti puiul din tava si prajiti in locul lui baconul, pana devine crocant.
Adaugati cartofii si ceapa si lasati pe foc pana incep sa se rumeneasca.
Asezati puiul printre legume si turnati deasupra vinul.
Puneti capacul si dati la cuptor o ora (mai mult sau mai putin, in functie de dimensiunea puiului).
Pentru sos, amestecati toate ingredientele intr-un bol si asezonati dupa gust.
Dupa o ora, scoateti puiul pe o tava mare de servit si puneti tava de copt pe foc.
Adaugati mazarea si amestecati cu celelalte legume coapte si zeama pe care au lasat-o.
Fierbeti inabusit pana se patrunde mazarea.
Cu o spatula cu gaurele, scoateti toate legumele din tava si asezati-le de jur imprejurul puiului.
Turnati o parte din zeama de la gatit peste pui si legume, dupa care stropiti puiul cu sosul de patrunjel preparat.
Foto: Flickr
Pofta buna!