Crusta crocanta si umplutura proaspata fac din aceasta tarta desertul perfect pentru weekend.
Pentru crusta:
Procesati primele 4 ingrediente in robotul de bucatarie, pana e macinat fin miezul de nuca.
Adaugati untul si mixati pana se formeaza firimituri mari.
Adaugati galbenusul si mixati pana se formeaza cocoloase moi.
Presati aluatul intr-o
forma de tarta cu fund detasabil de 23 cm diametru.
Acoperiti si dati la rece o ora.
Pentru crumble:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Procesati in robotul de bucatarie faina cu miezul de nuca, ambele tipuri de zahar, sarea si condimentele, pana se macina fin miezul de nuca.
Adaugati cimbrul si mai mixati 5 secunde.
Transferati amestecul intr-un castron mediu.
Adaugati untul si, cu varfurile degetelor, amestecati pana se formeaza mici cocoloase.
Intindeti acest amestec de crumble intr-o tava de copt si coaceti 8 minute.
Amestecati si mai coaceti 7 minute pana se rumeneste.
Lasati sa se raceasca de tot (amestecul va debeni crocant).
Pentru umplutura si topping:
Intr-un castron mare, amestecati bine ambele tipuri de branza, 15 ml de miere, 15 ml de ulei, zaharul, nucsoara si piperul.
Dati la rece cat timp coaceti crusta.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Coaceti crusta de tarta in orb (acoperiti cu o folie si puneti un
lant pentru blat de tarta sau boabe de fasole uscate) 15 minute.
Scoateti folia si greutatile folosite (boabe sau lant) si continuati sa coaceti crusta inca 15 minute, pana se rumeneste, apasand cu dosul furculitei daca se fac bule.
Lasati sa se raceasca de tot.
Intindeti umplutura de branza peste aluatul copt.
Aranjati feliile de pruna in cercuri concentrice incepand din mijloc si lasand o margine goala de 2 cm.
Presarati toppingul crumble peste tarta si dati la rece minim o ora (maxim 4 ore).
Scoateti tarta din forma si asezati-o pe un platou.
Stropiti-o cu mierea si uleiul ramase (cate 30 ml din fiecare).
Taiati felii si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!