Site coolinaria.ro

Dulceata de smochine


Cand gasiti smochine proaspete, nu ezitati sa le incercati si puneti deoparte si un borcan de dulceata. E absolut delicioasa!

Dulceata de smochine

Ingrediente:
  • 1 kg smochine proaspete, tocate grosier
  • 500 gr zahar fin
  • 1 pastaie de vanilie (despicata, cu semintele razuite)
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja taiata bucatele de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un castron, acoperiti si lasati peste noapte la temperatura camerei.
Transferati intr-o craticioara la foc mic si amestecati sa se dizolve zaharul.
Aduceti la fierbere, apoi gatiti la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, timp de 45 de minute sau pana se ingroasa si devine lipicioasa.
Zdrobiti usor smochinele cu o furculita sau o presa de piure, cat sa se desfaca putin.
Scoateti pastaia de vanilie, batonul de scortisoara si coaja de lamaie si lasati sa se raceasca putin inainte de a pune dulceata in borcane sterilizate.
Se depoziteaza pana la 3 luni.

Foto: Flickr


Pofta buna!