Site coolinaria.ro

Mini-tarte cu dovleac


Traditionala placinta aromata cu dovleac poate fi inlocuita cu mini-tarte, mai elegante si mai usor de servit.

Mini-tarte cu dovleac

Ingrediente:
  • Pentru umplutura:
  • 300 ml lapte condensat
  • 350 ml piure de dovleac (pulpa de dovleac fiarta si pasata fin)
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 5 ml vanilie
  • Pentru aluat:
  • 230 gr unt
  • 375 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • putina zeama de lamaie
  • 80 ml apa rece ca gheata
Mod de preparare:
Amestecati bine cu mixerul toate ingredientele pentru umplutura.

Preparati aluatul pentru mini-tarte astfel:
Taiati untul bucatele si amestecati-l cu faina.
Bateti galbenusurile cu putina zeama de lamaie si apa rece ca gheata.
Incorporati cu o furculita acest amestec umed in cel de faina cu unt, pana incepe sa se formeze un aluat lipicios.
Turtiti aluatul, impachetati-l in folie alimentara si dati la rece minim o ora.

Dupa ce-l scoateti din frigider, rulati-l de 5 mm grosime si decupati cerculete potrivite pentru dimensiunea formelor de copt pe care le aveti (de exemplu cu un pahar cu diametrul de 7-8 cm).
Puneti aluatul intr-o tava de briose unsa in prealabil (daca este din silicon, nu necesita ungere), puneti umplutura de dovleac pana aproape de buza tartelor si coaceti 20 de minute la 190 grade.

Foto: Flickr


Pofta buna!