Site coolinaria.ro

Briose cu banane


Aceste briose parfumate sunt ideale ca desert, mic dejun sau gustare langa o cana de ceai.

Briose cu banane

Ingrediente:
  • 4-5 banane coapte, zdrobite
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • 80 gr zahar fin
  • 2 oua, batute usor cu furculita
  • 60 ml lapte
  • 60 gr unt, topit
  • 10 ml esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1-2 banane, taiate bucatele de aprox 5 mm
Mod de preparare:
Cerneti impreuna faina, praful de copt si scortisoara. Lasati deoparte.
Intr-un castron mare, amestecati bine untul cu laptele, ouale si vanilia.
Adaugati zaharul si sarea si amestecati bine sa se combine.
Adaugati bananele zdrobite piure si mixati.

Incorporati faina cernuta si amestecati incet pana se omogenizeaza.
Retineti ca nu trebuie sa amestecati excesiv!

Puneti o parte din aluat in formele de briose, adaugati bucatile de banane si acoperiti cu restul de aluat, dar nu mai sus de 3/4 din inaltimea formei, ca sa aiba loc sa creasca.
Coaceti 20 de minute in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, sau pana trec testul cu scobitoarea.

Foto: Flickr


Pofta buna!