Site coolinaria.ro

Biscuiti de Halloween


Biscuitii de casa isi fac loc si pe masa de Halloween in forme "infricosatoare" obtinute cu ajutorul acestui set de decupatoare.

Biscuiti de Halloween

Ingrediente:
  • 350 gr unt moale, nesarat
  • 200 gr zahar
  • 1 ou
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 2-3 ml esenta de migdale (incolora)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 375 gr faina
  • coloranti si geluri pentru decor
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Intr-un castron mare, mixati untul cu zaharul pana devine o compozitie usoara si pufoasa.
Incorporati oul si cele 2 esente (vanilie si migdale).
Separat, amestecati faina cu praful de copt si apoi adaugati acest amestec uscat, cate o cana odata, in primul amestec, mixand bine dupa fiecare adugare.

Aluatul va fi destul de tare; daca e nevoie, mixati ultima cana de faina cu telul (in loc de mixerul electric), iar daca aluatul vi se pare ca se intareste prea tare, adaugati apa, cate o lingurita odata.
Nu dati aluatul la rece!

Impartiti aluatul in doua.
Pe o suprafata infainata, rulati fiecare bucata de aluat pana obtineti un rotund de aprox. 30 cm diametru si 3 mm grosime.
Decupati forme de Halloween din aluat, apasand decupatoarele in faina inainte de fiecare utilizare.

Coaceti biscuitii 6-7 minute, pana se rumenesc usor.
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar si ornati.

Foto: Wilton


Pofta buna!