Site coolinaria.ro

Supa cremoasa de cartofi


Aceasta supa de cartofi este originara din Anzi si se serveste in mod traditional cu felii de avocado.
Pentru varianta dietetica, inlocuiti untul cu ulei, smantana cu iaurt degresat si cascavalul cu branza degresata.

Supa cremoasa de cartofi

Ingrediente:
  • 60 gr unt
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 850 ml supa de legume (sau apa)
  • 1,8 kg cartofi, curatati si feliati
  • 235 ml lapte
  • 140 ml smantana
  • 225 gr cascaval ras
  • sare si piper
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o oala la foc mediu.
Adaugati ceapa si sotati pana se inmoaie.
Adaugati boia de ardei si amestecati pe foc 30 de secunde.
ATENTIE: Nu lasati mai mult pe foc, pentru ca va capata un gust amar.

Adaugati supa si aduceti la fierbere.
Adaugati cartofii si fierbeti inabusit la foc mic, amestecand din cand in cand.
Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugati laptele si smantana si mai lasati pe foc, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii incepe sa se zdrobeasca.
Adaugati cascavalul ras, amestecati si asezonati dupa gust.
Serviti imediat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!