Burger cu usturoi si ghimbir
Puteti prepara burgeri picanti acasa, mult mai sanatosi decat cei din comert.
Ingrediente:
- 400-450 gr muschi de porc, taiat cubulete
- 2 linguri ghimbir proaspat ras
- 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 4 cepe verzi, tocate fin
- 1 ardei iute proaspat, tocat fin
- 15 ml sos de soia
- 40 gr firimituri
- 1 ou batut (optional)
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si pulsati pana capata consistenta dorita.
Rasturnati amestecul pe un tocator de lemn si modelati intre palme 8 burgeri.
Puneti-o pe un gratar sau o plita incinsa unsa cu ulei sau chiar intr-o tigaie de prajit.
Gatiti 8 minute, intorcandu-i din 2 in 2 minute.
Verificati daca sunt bine patrunsi si lasati-i sa se odihneasca 4 minute inainte de a-i servi in chifla cu salata verde si sos picant.
Pofta buna!