Site coolinaria.ro

Strudel cu ciuperci


Serviti acest strudel austriac ca aperitiv, sau ca parte a unui fel principal vegetarian. Puteti adauga in compozitie si putina ceapa prajita.

Strudel cu ciuperci

Ingrediente:
  • 1 kg ciuperci mici
  • 250 gr unt
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 230 ml smantana
  • 12 foi subtiri de foitaj (sau 4 foi groase)
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie mare, adaugati ciupercile si sotati la foc mic pana se patrund.
Scurgeti ciupercile si pastrati zeama lasata.
Lasati sa scada zeama in tigaie pana mai raman aprox 30 ml.
Intre timp, adaugati patrunjelul peste ciuperci si, cand se mai raceste compozitia, adaugati smantana si zeama scazuta si amestecati.
Lasati deoparte.

Topiti untul ramas si ungeti cu el 3 foi de aluat, pe care le asezati apoi una peste alta.
Puneti un sfert din compozitia de ciuperci de-a lungul laturii scurte a foitajului si rulati.
Ungeti strudelul cu unt si puneti-l intr-o tava de copt unsa.
Repetati aceste operatii pana obtineti 4 strudele.
Coaceti 30 de minute.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!