Reteta de sarmale in dovleac este folosita in Oltenia si a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".
Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul.
Apoi se adauga bulionul si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Dupa ce amestecul s-a racit se adauga peste carnea tocata si se amesteca.
Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza.
Se asaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora.
Separat, se ia un dovleac si se scobeste.
Se pun sarmalele in dovleac, iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul.
Pentru un plus de savoare, se pot adauga si carnaciori semiafumati.
Dovleacul se asaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.
Mod de servire:
Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta.
Pofta buna!