Pere cu nuci si miere
Reteta este desavarsita cu nuci macadamia, dar le puteti inlocui fara problema cu nuci obisnuite.
Ingrediente:
- 4 pere
- 80 ml miere
- 3/4 lingurita scortisoara rasa
- 30 gr miez de nuca, tocat mare
- 160 ml iaurt degresat
Mod de preparare:
Feliati perele de 1 cm grosime.
Incalziti mierea cu scortisoara intr-o tigaie mare la foc mic.
Adaugati feliile de para si gatiti 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana se inmoaie.
Scoateti perele pe o farfurie si acoperiti-le sa ramana calde.
Amestecati miezul de nuca in mixul de miere si puneti pe foc.
Amestecati 1-2 minute pe foc sau pana se reduce putin siropul.
Aranjati feliile de para pe farfurii si turnati deasupra siropul de miere cu nuci.
Serviti cu iaurt.
Foto: Flickr
Pofta buna!