Site coolinaria.ro

Creveti cu usturoi


O mancare spaniola satioasa, de servit neaparat cu paine proaspata, preferabil facuta in casa si nu alba.

Creveti cu usturoi

Ingrediente:
  • 300 gr creveti mari, curatati
  • 125 ml ulei de masline extravirgin
  • 3 ardei iuti mici uscati
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati si feliati
  • Pentru servit:
  • putin patrunjel proaspat tocat
  • 1 lamaie, taiata felii
  • paine proaspat scoasa din cuptor
Mod de preparare:
Incingeti uleiul la foc mediu, intr-o tigaie mica. Nu incingeti prea tare, sa nu se arda usturoiul.
Adaugati sarea in ulei si apoi, ardeii uscati si feliutele de usturoi si lasati sa sfaraie.
Imediat ce vedeti ca usturoiul incepe sa prinda o usoara culoare, adaugati toti crevetii.
Amestecati usor pana ce crevetii devin roz.
Aveti grija sa nu gatiti excesiv usturoiul! Vreti sa fie moale si zemos, nu uscat si crocant.
Turnati continutul tigaii intr-o tava de cuptor preincalzita, sau serviti direct din tigaie, dar pusa pe un fund de lemn.

Sugestii de servire:
Presarati patrunjel tocat pe paine si serviti aceasta gustare cu felii de lamaie.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!