Reteta cubaneza pentru budinca de paine, un desert festiv, dar nu si costisitor. De servit cu o ceasca de cafea alaturi.
Asezati gratarul in treimea de jos a cuptorului si preincalziti la 180 grade Celsius.
Topiti zaharul pentru caramael intr-o craticioara la foc mediu, cam 5-6 minute.
Turnati intr-o tava de cuptor de aprox. 23 x 23 cm si rasuciti-o astfel incat caramelul sa tapetez uniform fundul tavii.
Asezati deasupra cubuletele de paine.
Intr-o craticioara medie, amestecati laptele condensat cu apa, pastaia de vanilie si batonul de scortisoara si aduceti la fierbere.
Acoperiti si lasati sa se infuzeze 10 minute.
Amestecati cocteilul de fructe din conserva cu vermutul intr-un castron si lasati deoparte.
Bateti usor ouale cu esenta de vanilie si sarea intr-un castronel. Puteti adauga si putina nucsoara.
Scoateti pastaia de vanilie si batonul de scortisoara din amestecul de lapte.
Despicati pastaia pe lungime si razuiti continutul in lapte.
Cand amestecul de lapte devine doar caldut, turnati-l peste ouale batute si amestecati bine.
Turnati vermutul peste painea din tava, ca sa se inmoaie si distribuiti fructele uniform deasupra.
Turnati si mixul de lapte peste si coaceti 80-90 de minute la 190 grade.
Lasati budinca sa ajunga la temperatura camerei si puneti-o apoi in frigider sa se raceasca minim 2-3 ore inainte de a o scoate din tava.
Pofta buna!