Tarta cu pere si vanilie
Puteti completa reteta si cu putina esenta de migdale, iar feliile de tarta le puteti servi cu inghetata de scortisoara.
Ingrediente:
- 60 gr unt nesarat, topit plus extra pentru uns tava
- 3 pere, curatate, taiate in 2 si fara cotor
- 10 ml esenta de vanilie
- 65 gr zahar
- 40 gr faina
- 3 oua mari
- 180 ml lapte
- 1/4 lingurita sare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti cu unt o forma de tarta de 23 cm diametru.
Taiati perele pe lungime in felii de 6 mm grosime.
Aranjati feliile in forma de copt, suprapunandu-le putin.
Intr-un blender, procesati untul topit, zaharul, faina, ouale, laptele, esenta de vanilie si sarea pana rezulta un aluat fin si cremos.
Turnati aluatul peste pere si coaceti 40-45 minute, pana se rumeneste tarta.
Serviti tarta calda sau la temperatura camerei, pudrata cu zahar.
Foto: Flickr
Pofta buna!