Site coolinaria.ro

Tarta cu pere si vanilie


Puteti completa reteta si cu putina esenta de migdale, iar feliile de tarta le puteti servi cu inghetata de scortisoara.

Tarta cu pere si vanilie

Ingrediente:
  • 60 gr unt nesarat, topit plus extra pentru uns tava
  • 3 pere, curatate, taiate in 2 si fara cotor
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 65 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 3 oua mari
  • 180 ml lapte
  • 1/4 lingurita sare
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti cu unt o forma de tarta de 23 cm diametru.
Taiati perele pe lungime in felii de 6 mm grosime.
Aranjati feliile in forma de copt, suprapunandu-le putin.

Intr-un blender, procesati untul topit, zaharul, faina, ouale, laptele, esenta de vanilie si sarea pana rezulta un aluat fin si cremos.
Turnati aluatul peste pere si coaceti 40-45 minute, pana se rumeneste tarta.
Serviti tarta calda sau la temperatura camerei, pudrata cu zahar.

Foto: Flickr


Pofta buna!