Site coolinaria.ro

Gem de portocale rosii


Gemul facut in casa are o savoare aparte si este foarte sanatos. Incercati si aceasta reteta cu portocale rosii si lamaie, pentru un desert aparte.

Gem de portocale rosii

Ingrediente:
  • 3 portocale rosii, spalate si frecate bine
  • 1 lamaie, spalata si frecata bine
  • 1,2 L apa
  • 500 gr zahar
Mod de preparare:
Taiati in doua portocalele si lamaia.
Feliati fiecare jumatate de fructe foarte subtire, dand la o parte capetele fara miez.
Tocati grosier si puneti-le intr-un castron mare, nereactiv.
Acoperiti cu apa si dati la rece peste noapte, sa se inmoaie. Astfel, se va elibera in mod natural pectina din fructe, si gemul se va lega bine.

A doua zi, turnati tot continutul castronului (fructe si zeama) intr-o cratita, tot nereactiva. Adaugati zaharul si amestecati.
Aduceti la fierbere la foc mare, amestecand pana se dizolva zaharul si apoi micsorati flacara si lasati sa fiarba la foc domol.
Gatiti fara capac, pana ce ce se ingroasa amestecul, amestecand din cand in cand.
Totul dureaza cam 1 ora, maxim 1 ora si jumatate.
Turnati in borcane de sticla sterilizate si depozitati in frigider dupa ce se racesc.

Foto: Flickr


Pofta buna!