Site coolinaria.ro

Paine pentru incepatori


Painea este, fara indoiala, alimentul pe care il consumam aproape zilnic, indiferent de meniu sau de ocazie. insa, din cauza ritmului accelerat al vietii, traditia de a pregati painea in casa a disparut. Astfel iti propun o reteta rapida de paine care poate fi facuta cu usurinta de incepatori.

Paine pentru incepatori

Ingrediente:
  • 400g faina
  • 200g apa calduta (sau lapte)
  • 4 linguri ulei
  • 7g drojdie uscata
  • 10g zahar
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un vas, adaugam drojia in centru si le amestecam. Facem o gropita in mijloc si adaugam apa calduta (sau laptele), uleiul si zaharul. Framantam timp de 10 minute pana cand aluatul devine elastic. Consistenta trebuie sa fie mai compacta.

invelim biluta de aluat in folie alimentara si o punem la crescut timp de 40 de minute. Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe masa, ii dam forma dorita si apoi o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O acoperim cu un prosop si o mai lasam la crescut 20 de minute. intre timp incalzim cuptorul. Ungem painea cu o pensula cu putina apa si o pudram cu faina din belsug.

O bagam in cuptor timp de 20-30 de minute la foc potrivit. Cand e gata trebuie sa fie rumena si nu foarte grea.


Pofta buna!