Site coolinaria.ro

Mini-tarte cu ciocolata si nuci


Puteti inlocui nucile cu alune de padure, fistic, nuci pecan sau chiar fulgi de cocos.
Pentru o nota fructata, apelati la gem de portocale sau puneti cateva bucatele de pere insiropate pe fundul tartei inainte de a turna ciocolata topita.

Mini-tarte cu ciocolata si nuci

Ingrediente:
  • 2 foi aluat nisipos
  • 1 ciocolata neagra, rupta in patratele
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar vanilat
  • miez de nuca, maruntit
Mod de preparare:
Decupati 8 cerculete de aluat pe dimensiunea formelor de mini-tarta (formele folosite in aceasta reteta au diametrul de 12 cm).
Asezati aluatul in formele unse cu putin unt si infainate si intepati usor fundul tartelor cu furculita.
Coaceti in orb 10 minute la 180 grade Celsius.

Intre timp, topiti ciocolata impreuna cu frisca lichida (smantana dulce) la baie de aburi, amestecand din cand in cand. Puteti apela cu incredere si la cuptorul cu microunde.
Adaugati zahar vanilat, dupa gust.
Turnati crema de ciocolata obtinuta in aluatul de tarta copt si intindeti bine cu dosul unei linguri.

Lasati sa se raceasca putin si presarati apoi miezul de nuca maruntit.
Acoperiti si dati la rece minim 2 ore.


Pofta buna!