Site coolinaria.ro

Sos pistou


Spre desoebire de sosul pesto clasic, pistou se prepara fara seminte de pin si este des folosit in Franta, in special in regiunea Provence.

Sos pistou

Ingrediente:
  • o mana de frunze de busuioc proaspat
  • 1 catel de usturoi mare, curatat si zdrobit
  • 100 ml ulei de masline extra-virgin
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Opariti frunzele de busuioc 5-10 secunde intr-o oala cu apa care fierbe.
Clatiti-le apoi sub apa rece.
Scurgeti frunzele si presati-le cu grija sa indepartati excesul de apa.
Maruntiti usturoiul si busuiocul intr-un robot de bucatarie, folosind cel mai mic vas pe care-l aveti la dispozitie.
Adaugati treptat cate putin ulei de masline si pasati pana devine piure.
Asezonati dupa gust.
Depozitati in frigider intr-o cutie etansa.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!