Sos pistou
Spre desoebire de sosul pesto clasic, pistou se prepara fara seminte de pin si este des folosit in Franta, in special in regiunea Provence.
Ingrediente:
- o mana de frunze de busuioc proaspat
- 1 catel de usturoi mare, curatat si zdrobit
- 100 ml ulei de masline extra-virgin
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Opariti frunzele de busuioc 5-10 secunde intr-o oala cu apa care fierbe.
Clatiti-le apoi sub apa rece.
Scurgeti frunzele si presati-le cu grija sa indepartati excesul de apa.
Maruntiti usturoiul si busuiocul intr-un robot de bucatarie, folosind cel mai mic vas pe care-l aveti la dispozitie.
Adaugati treptat cate putin ulei de masline si pasati pana devine piure.
Asezonati dupa gust.
Depozitati in frigider intr-o cutie etansa.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!