Site coolinaria.ro

Mini-briose cu scortisoara


Acest desert american cunoscut sub numele de "monkey bread" este alcatuit din bilute de aluat date prin scortisoara.
Folositi neaparat o tava antiaderenta, preferabil de silicon.

Mini-briose cu scortisoara

Ingrediente:
  • 170 gr unt nesarat, rece
  • 50 ml sirop de artar
  • 65 grame de zahar + 2 linguri
  • 65 gr zahar brun
  • 1 lingura scortisoara rasa
  • 250 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 180 ml lapte batut, rece
  • Pentru stropit:
  • 225 gr zahar pudra
  • 30 ml lapte
Mod de preparare:
Asezati gratarul in treimea de jos a cuptorului si preincalziti la 220 grade Celsius.
Intr-un castron micut, topiti la microunde 60 gr unt impreuna cu siropul de artar, la putere mare, aprox. 30 de secunde. Amestecati.
In alt castronel, amestecati 65 gr zahar cu zaharul brun si scortisoara.

Intr-un robot de bucatarie, puneti faina, praful de copt, sarea si cele 2 linguri de zahar ramase si pulsati sa se combine.
Taiati untul ramas in bucatele, adaugati peste amestecul de faina si pulsati pana se formeaza cocoloase (firimituri mari).
Adaugati laptele batut si pulsati pana capata consistenta de aluat.
Transferati aluatul pe o suprafata de lucru infainata si turtiti-l sub forma de patrat cu latura de aprox 25 cm (aluatul va fi lipicios).
Taiati patratul de aluat in 4 si apoi fiecare sfert in 16 bucatele egale.
Rulati intre palme fiecare bucata, dandu-le forma de bilute.

Inmuiati fiecare biluta in untul topit cu sirop de artar, dupa care dati prin amestecul de zahar si scortisoara.
Puneti cate 5-6 bilute in fiecare forma de briosa si apasati-le in forma sa devina compacte.

Coaceti pana se patrund si se rumenesc, 15-17 minute (acoperiti cu folie daca se rumenesc prea repede deasupra).
Scoateti tava de briose pe un gratar si lasati sa se raceasca 10 minute inainte de a le scoate din forma.

Amestecati zaharul pudra cu laptele si stropiti mini-briosele.
Serviti-le caldute.

Foto: Flickr


Pofta buna!