Site coolinaria.ro

Bomboane de Craciun


O reteta rapida, delicioasa si care nu necesita coacere! In plus, bomboanele de casa pot fi apoi ornate dupa bunul plac.

Bomboane de Craciun

Ingrediente:
  • 85 gr ciocolata
  • 200 gr biscuiti graham sfaramati
  • 375 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 340 gr unt
  • bombonele colorate (sprinkles)
Mod de preparare:
Pentru inceput, puneti biscuitii intr-o punga pe care o puteti sigila si treceti peste ei cu sucitorul pana sunt foarte bine maruntiti, ca firimiturile. Altfel, se vor face cocoloase in bomboane.
Intr-un castron suficient de mare, puneti biscuitii zdrobiti, zaharul pudra, ouale si untul moale.
Amestecati bine 1-2 minute.

Intre timp, topiti ciocolata la microunde. Trebuie doar sa fie suficient de moale ca sa se amestece, nu e cazul sa faca bule.
Adaugati ciocolata topita peste mixul din castron si amestecati bine.
Lasati amestecul deoparte sa se intareasca putin, ca sa fie mai usor de modelat bilute intre palme.

Dupa ce formati bilutele, dati-le prin amestecul de bombonele colorate.
Pentru efect garantat de Craciun, va recomandam sprinkles albe, verzi si rosii. La fel de bine, puteti folosi fulgi de cocos colorati...

Foto: Flickr


Pofta buna!