Site coolinaria.ro

Jeleu de sampanie


Un mod original de a servi sampania de Anul Nou este sa o incorporati intr-un mic desert.

Jeleu de sampanie

Ingrediente:
  • 120 ml apa
  • 2 plicuri gelatina
  • 600 ml mix de sampanie + suc acidulat
  • putin colorant alimentar
  • sprinkles - pentru decor
Mod de preparare:
Fierbeti apa si turnati-o intr-un castron.
Adaugati continutul pliculetelor de gelatina.
Dupa ce s-a mai racit putin, adaugati mixul de sampanie si suc acidulat.
Retineti ca sampania nu este dulce si va trebui sa puneti proportiile de sampanie si suc dupa gust.

Amestecati bine, pentru ca toata gelatina sa se dizolve.
Pentru un plus de culoare, adaugati un varf de scobitoare de colorant alimentar.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la rece.
Dupa ce se intareste jeleul, taiati-l patratele si serviti pe o tava intinsa.
Puteti decora cu sprinkles / confetti alimentar.

Foto: Flickr


Pofta buna!