Site coolinaria.ro

Colacei pentru colindatori


Acesti colacei sunt preparati in perioada Sarbatorilor de iarna si se ofera colindatorilor de Craciun si Anul Nou.
Campania de comunicare "Cultura si tainele painii" este derulata de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya.

Colacei pentru colindatori

Ingrediente:
  • 700 ml apa calda 1 kg faina alba calitate superioara 2 linguri drojdie uscata 1 lingura sare 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai maiaua, in felul urmator: in apa calda se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si 4-5 linguri de faina.
Se lasa 10-15 minute sa faca spuma si sa fermenteze.
Dupa acest timp se pune uleiul si sarea, apoi se amesteca bine.
Se pune restul de faina si se framanta aluatul bine.
Se scoate apoi pe masa si se continua framantarea inca 10-15 minute, adaugand faina daca este nevoie, pana ce aluatul devine cat mai ferm si nelipicios (este gata atunci cand nu se mai lipeste de masa sau de mana).
Se lasa la crescut si odihnit aproximativ 30-40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit, se incepe modelarea colaceilor in felul urmator: din aluat se taie bucati de aluat cam de marimea unui pumn mai mic; fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei baghete subtiri, uniforme, de aproximativ 65 cm - 1 metru, de grosimea unui deget, uniforma.
Pentru colaceii preparati pentru colindatori, fiecare bagheta se poate impleti ca o codita, in 2, 3 sau 4, apoi se prind marginile realizand colacelul in forma de cerc.

Se pun in tavi unse cu putin ulei si se lasa 10-15 minute la crescut.
Se coc timp de 30 de minute la 200 grade.
Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu putin ulei, pentru luciu.


Pofta buna!