Dupa sarbatori, trecem la deserturi mai usoare si mai sanatoase.
Acest chec cu iaurt degresat, de exemplu, daca este taiat in 10 felii, are numai 240 de calorii per felie.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti o forma de copt de aprox 23 x 13 cm.
Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, iaurtul, cele 2 esente si cele 2 tipuri de ulei.
Adaugati cele 2 tipuri de faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si ghimbirul si amestecati cu o spatula de silicon pana se omogenizeaza aluatul.
Incorporati semintele de susan.
Turnati aluatul in forma de copt si nivelati.
Coaceti 55 de minute, lasati sa sa raceasca in forma 15 minute, apoi scoateti checul pe un gratar.
Lasati sa se raceasca, dupa care puneti checul in frigider peste noapte.
Serviti a doua zi la micul dejun, cu o cana de lapte sau cafea.
Foto: Flickr
Pofta buna!