Acest sos este ideal de servit cu o portie de aripioare. Din ingredientele de mai jos, rezulta aproximativ 350 ml de sos.
Amestecati intr-o craticioara toate ingredientele, cu exceptia ultimelor trei (galbenus, apa, amidon).
Aduceti la fierbere la foc mediu, apoi micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit 5 minute.
Luati craticioara de pe foc si lasati 10 minute sa se raceasca sosul, fara capac.
Cat timp se raceste sosul, bateti bine galbenusul cu apa intr-un castron, pana devine galben deschis (aprox 2 minute).
Adaugati amidonul si continuati sa bateti pana se dizolva.
Incorporati in fir subtire sosul preparat anterior in galbenusul batut, batand rapid cu telul in tot acest timp.
Se va crea o emulsie cremoasa, grosuta, care va impiedica taierea sosului.
Acoperiti si dati la rece pana serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!